Omdat ik nr 7 ook weer ga doorgeven, en wie weet mijn vriendin ook weer, wil ik het recept er niet uitscheuren - zo'n hele flow is toch leuker. En omdat ik het toch overtyp, kan het ook wel op dit blog, dacht ik zo. Vandaar dus deze culinaire uitspatting alhier. Zo geef ik nòg meer Flow door. (Leuk toch Flow?)
Rijstebrij met rabarber voor 2 personen
Voor de rabarber * 350 g rabarber, in stukjes van 2,5 cm gesneden * 1,25 dl water * 1 steranijs * 1 tl rozenwater * 2 el agavesiroop
Maak om te beginnen de rijstebrij. Doe de rijst en de melk met het kaneelstokje in een middelgrote pan, breng aan de kook en laat terwijl je regelmatig roert ongeveer 30 minuten op heel laag vuur pruttelen. Roer er vervolgens de agavesiroop en het oranjebloesemwater door, en laat nog 5 tot 10 minuten op het vuur staan. Doe er, als d brij te droog dreigt te worden, extra melk bij.
Doe de stukjes rabarber met het water, de steranijs, het rozenwater en de agavesiroop in een andere pan. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten op laag vuur pruttelen terwijl je de rabarberstukjes gaandeweg een of twee keer omdraait, tot ze mooi roze en zacht zijn. Schep de rijstebrij in een schaal en roer er de rabarber door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten