woensdag 18 januari 2012

Plassen als totaalbeleving


De kunst van het wateren
Zondag in Amsterdam stuitte ik op de ultieme uitwerking van het begrip 'totaalbeleving': het openbare toilet als 'doe-je-behoefte-winkel' compleet met etalage en een uitgebreid assortiment wc-benodigdheden. Maandverband, luiers, zeepjes, maar ook toiletkunst en … mineraalwater. Dat laatste waarschijnlijk om je volgende bezoek alvast in gang te zetten. Zelf zeggen ze er het volgende over op de 2theloo-site (supernaam!): Behalve schone wc’s bieden we je aanverwante diensten, zoals een shop met toiletgerelateerde producten en soms zelfs een koffiecorner. 2theloo verleent met haar concept de beste service binnen een aangename, schone toiletervaring. Daarnaast verrassen we je ook met speciale wc-designs van kunstenaars, illustratoren en vormgevers. Graag tot ziens bij 2theloo!

Ik was aangenaam verrast. Wat een geweldig idee om van de broodnodige boodschap een commercieel feestje te maken! Je krijgt een waardebon van € 0,50 toe, zie ik op de site, voor je volgende bezoek. Ik ben om, ik ga nergens anders meer plassen. Als ze ook nog wat woonbladen neerleggen, ben ik helemaal niet meer weg te slaan ...

Eigen toilet-upgrade
In onze eigen fabriek hebben we sinds vorige week een verwarmingspaneel in de retirade. Dat was nodig ook want 's winters vroor je aan de bril vast. Nu kunnen we alle omstandigheden aan. Dankzij deze fabriekstoilet-upgrade is een bezoek aan onze studio nu ook een totaalbeleving geworden: je kunt er werken, netwerken, workshoppen, fotograferen, timmeren, concepten ontwikkelen en koffiedrinken. Onbeperkt, want je kunt het comfortabel weer kwijt. We hebben meteen maar veel bonen ingekocht.

Totaal-workshop
Begin maart staat de 1e workshop etagères maken op het programma. We denken nog na over de beste aanpak want ook daarvan maken we natuurlijk het liefst een totaalbeleving. Compleet met high tea bijvoorbeeld, zodat het creatieve proces een extra feestelijke toets krijgt (leuk met je vriendinnen als vrijgezellenfeestje) of rondom een lunch, bereid door Kook aan de Zaan (voor teambuilding of een bedrijfsuitje). Misschien kunnen we met nog meer ondernemers uit de fabriek samenwerken, er zijn genoeg combinaties te bedenken zoals Marja Schild de edelsmid en met Vera Timman van Beautiful People. Dan wordt het een totale fabrieksbeleving! Kunnen we nu met een gerust hart aanbieden want voor de toiletten hoeven we ons niet meer te schamen.

Ik hou je op de hoogte van de workshop-plannen.
Toedeloe!

2 opmerkingen: